1. Relaties tussen man en vrouw

Met relatie wordt bedoeld dat mensen dicht bij elkaar staan en dus veel met elkaar te maken hebben. In dit artikel ga ik van de relatie man/vrouw {een echtpaar} uit, maar het kan net zo goed gelden voor alle andere relaties waar mensen veel met elkaar te maken hebben zoals:

  • collega’s,
  • broer/zus ,
  • ouders/kinderen
  • etc.

2. Onvrede in de relatie

Er zijn natuurlijk veel relaties waar beide helften heel erg tevreden zijn zoals het gaat, hier geldt dan ook als ze tevreden zijn vooral zo laten, dan is er ook geen behoefte om iets ten opzichte van elkaar te veranderen. Er zijn echter ook heel veel relaties waar veel onvrede heerst. Dat kan zijn bij beide partners of bij een van de partners, het probleem is hier dat de onvrede niet naar elkaar wordt uitgesproken en men cijfert zich weg voor de ander of voor de relatie.

3. De spiritualiteit binnen een relatie

Spiritualiteit is alles wat niet tastbaar is maar vooral liefde en eerlijkheid en met liefde en eerlijkheid kan het niet anders dan dat elke relatie beter wordt, slaagt of dat men in ieder geval die beslissingen neemt waarmee beide partijen vrede hebben. Met spiritualiteit zorg je in eerste instantie goed voor jezelf want alleen als je goed voor jezelf zorgt en van jezelf houdt ben je instaat om echt van de ander te houden.

4. Spiritualiteit ontdekken

Als je de wereld van spiritualiteit bent gaan ontdekken zul je ook merken dat je veel makkelijker je partner laat zoals die is. Dit is tevens de sleutel voor een goede relatie want veel te vaak willen mensen die een lange tijd in een relatie zitten, dingen aan de partner veranderen wat ze irriteert. Wat je dan ook met spiritualiteit leert erkennen is, dat alles wat je aan een ander irriteert iets over jezelf zegt dus dat je dan in een spiegel kijkt.

Ben jij je relatie of heb je een relatie

Deze regel kun je jezelf eens vragen als je wilt zien hoe jij in je relatie staat. Als jij je relatie bent, doe je alles voor de ander zonder dat er ruimte is voor je eigen belevingswereld en wat jij nou eigenlijk graag wilt. Heb je echter een relatie dan laat jij je partner zijn zoals die is en waardeer je elkaar zoals jullie zijn hier heb je dus wederzijds respect en respect is ook waar het binnen een relatie omdraait.

5.