De wet van de resonantie van toepassing op jouw leven

Dit begrip komt van het Latijns {resonare} en betekent weerklinken en wordt vooral in de natuurkunde gebruikt. In de esoterie wordt deze wet ook wel de wet van de aantrekkingskracht genoemd.

1. Een aantal voorbeelden van resonantie zijn:

Een stemvork gaat alleen mee trillen als er een toon is die gelijk is aan haar frequentie.

Is dit niet het geval, dan bestaat deze toon niet voor de stemvork omdat de stemvork hem dan niet kan waarnemen.

Een radio die is afgestemd op de lange golf zal door zijn resonantie dan ook alleen lange golf ontvangen. Middengolf en ukw kan hij niet waarnemen, die horen dan ook niet bij zijn beeld van de wereld.

En zo heeft de mens ook voor alles wat hij in zichzelf waarneemt iets wat overeenstemt nodig en dat dus in staat is mee te trillen. Door deze resonantie is het mogelijk om waar te nemen. Het is een soort filter waardoor alles van het dagelijkse leven heen gaat en alleen dat wat er in blijft liggen valt jou op.

2. Wat kun je met resonantie

Alles wat jou in het dagelijkse leven opvalt maar ook wat jou overkomt en wat er om je heen gebeurt en van invloed is op het leven, heeft iets te betekenen.

Vooral de minder leuke dingen die je als een last ervaart zullen de meeste informatie geven over jouw leven en hoe je er op dat moment instaat.

3. voorbeeld van resonantie

Je kunt aan de woning van iemand zien hoe die persoon zelf is. Is het een rotzooi dan maakt hij/zij er in het leven ook vaak een rotzooi van. Wil hij/zij de rotzooi in het leven oplossen kan hij/zij wellicht beter eerst beginnen met het opruimen van de rotzooi in zijn/haar huis. Dus je omgeving vertelt jou iets over jezelf. Als jij leert te ontdekken en onderzoeken wat je verteld wordt ben je instaat om die schaduwvlekjes beetje bij beetje weg te werken.

4. Ontdekken

Dat ontdekken van informatie en er achter komen wat het voor jou betekent kan je alleen zelf, daar kan niemand je bij helpen. Natuurlijk zijn er heel veel mensen en ook boeken die goede tips en uitleg geven over wat de betekenis is van de informatie die je krijgt. Dat zegt echter meer over wat het voor die mensen en schrijvers betekend en niets over jou.

5. Zelfonderzoek

Zelfonderzoek is waar de sleutel ligt om te kunnen ontdekken waarom alles om je heen is en gebeurt zoals het is. Zelfonderzoek kan confronterend zijn omdat we nu eenmaal liever niet naar onszelf kijken. We zijn bang de pijn en angst tegen te komen van alles wat we in al die jaren zo veilig hebben opgeborgen. Durven we dit wel aan {dit kan uiteraard wel onder begeleiding van een therapeut}en hebben we ons zelf leren kennen, zal je ook de resonantie van je omgeving ontdekken en daar je voordeel mee kunnen doen.

6. Tips zelfonderzoek

Het volgen van meditatie en yoga cursussen om de innerlijke rust te vinden.

Het lezen van boeken over authenticiteit {tip: het pad naar jezelf van Ed Nissink}.