1. Spiritualiteit als sleutel naar de vrijheid!

Dit is een artikel over vrijheid en spiritualiteit. Twee onderwerpen die in deze tijd erg leven.

Het lijkt wel of alles op een climax af loopt. Steeds meer agressie, ongeloof en vechten voor ons ego en voor onze idealen. Er is totaal geen structuur en samenwerking meer. Deze chaos veroorzaken we alleen maar om gelukkiger en vrijer te kunnen zijn. Het tegenovergestelde van al die wanorde en onrust is liefde en tevredenheid.

Binnen de spiritualiteit gaat het om relatie, liefde, geluk en tevredenheid iets wat we met grote omwegen graag willen bereiken. Kies je dus de weg van de minste weerstand om jou vrijheid te bereiken dan kies je de spirituele weg.

2. Vrijheid

Vrijheid, is dat niet iets waar ook jij je hele leven in welke vorm dan ook naar op zoek bent.

Als kind al doen we niet graag wat ons wordt opgedragen. We lopen weg, luisteren niet en schreeuwen maar al te vaak: nee! dat wil ik niet of daar heb ik geen zin in.

Dit heeft allemaal met drang naar vrijheid te maken. We willen met rust gelaten worden en onze eigen gang kunnen gaan. Als kind heb je natuurlijk bepaalde richtlijnen nodig maar deze tendens zet zich ons hele leven voort.

Als volwassene maken we er zelfs ruzie om. In het huwelijk, als we vinden dat ons te veel beperkingen worden opgelegd, de politiek beslist aan welke regels we ons moeten houden, we moeten naar ons werk en in het verkeer dwingen we ons plekje af. Maar ook oorlogen en vooral de laatste jaren, de mening van vrijheidsuiting, allemaal dingen die ons in onze vrijheid van bewegen of denken beperken.

Vrijheid heeft voor veel mensen met onafhankelijkheid te maken en dat denken velen te bereiken met geld. Is er dan eenmaal naar lang afzien en hard werken genoeg geld, dan hebben ze inderdaad de vrijheid van meer luxe bereikt. Die luxe brengt dan weer andere zorgen met zich mee en ook afhankelijkheid van bepaalde zaken. Weer geen vrijheid.

3. Spirituele vrijheid

Het is goed om je eigen vrijheid te willen bereiken en onafhankelijk te willen zijn zolang het maar niet de overhand neemt en een echt gevecht voor de vrijheid wordt. Afhankelijk zijn we altijd wel van iets. Dit moeten we gewoon kunnen accepteren en dat is tevens de sleutel naar vrijheid. Als er gevochten wordt voor iets weet je ook dat er veel weerstand is en juist die weerstand zorgt voor meer beperkingen. Onze echte vrijheid hebben we allemaal in ons. Vrijheid zit van binnen en zolang we dat niet kunnen of willen begrijpen zullen we ons nooit echt vrij voelen en altijd beperkingen hebben.

4. Sleutel naar vrijheid

De sleutel naar vrijheid ontdek je als je bereid bent om jezelf te ontdekken.

Dat kan door bewuster te gaan leven en vaker stil te gaan staan bij de dingen die je beperken of waarvan jij het gevoel hebt erg afhankelijk te zijn.

5. Vrijheid

Vrijheid is wat wij vrijheid vinden en dat verschilt voor ieder mens. Om jezelf te gaan ontdekken en de liefde en vrijheid in jezelf te ervaren is de spirituele of esoterische weg het beste hulpmiddel.

Deze weg kan een lange weg zijn maar als je eenmaal begonnen bent zal je merken dat er ook al snel wat verandert in jou eigen belevingswereld.

6. Spirituele cursussen

Ga je spirituele of esoterische opleidingen, workshops of cursussen volgen zal dit proces sneller gaan. Verwacht niet dat je in weken, maanden of jaren het complete gevoel van vrijheid al bezit maar de weg er naar toe geeft je ook al een heel vrij gevoel.