1. Inleiding mediteren

Een leven lang gelukkig zijn is iets wat heel mooi klinkt maar wat helaas niet altijd mogelijk is. Terwijl het niets anders is als een leven lang zonder problemen. Ja, want als je geen problemen hebt schept dat vrijheid in je hoofd maar ook rust in je lichaam en dus ben je een gelukkiger mens.

2. Carriere maken

Helaas denken veel mensen dat ze gelukkig kunnen zijn door een goede carrière te maken, veel geld te verdienen of door een bepaald geloof aan te gaan hangen en zo kan ik nog wel even doorgaan we blijven het geluk meestal buiten ons zelf zoeken, terwijl het echte geluk in ons leven er altijd al is. Dit echte geluk zit namelijk diep van binnen in ons zelf en door middel van meditatie kunnen we daar steeds vaker aanspraak op maken.

3. Beginnen met mediteren

Hoe te beginnen met meditatie Meditatie is niets anders als je volledige aandacht op een ding te houden. Dit kan op een rustige manier dus als je zit of ligt maar dit kan ook tijdens een actieve bezigheid.

4. Een voorbeeld hiervan is:

Als je aan het afwassen bent{ wat voor veel mensen geen leuke bezigheid is }je elke handeling heel bewust gaat doen en ook hardop zegt wat je precies doet. Je zult zien dat er op een dergelijk moment geen ruimte is voor problemen of onrust en dus schep je al een stukje vrijheid door met alles wat je hebt en bent met maar een ding bezig te zijn.

5. Focus je aandacht

Als dit al aardig lukt, kun je proberen om het te doen in rust door middel van je aandacht bijvoorbeeld volledig naar je ademhaling te laten gaan. Om te beginnen zijn dit simpele oefeningen maar het blijkt vaak al moeilijk genoeg want vooral in het begin dwalen je gedachten snel af en zit je hoofd dus al weer vol met de stress en de problemen die er nu eenmaal zijn.

6. Wanneer word ik dan gelukkiger

Doordat je veel met mediteren oefent zul je zien dat het ook gemakkelijker gaat en dat het geen moeite meer kost. Dat houdt in dat je het dan overal en op elk moment van de dag zou kunnen toepassen en dus een bepaalde leegte en rust in jezelf gaat creëren. Door dit vele beoefenen van meditatie gebeurt er ook wat in jezelf, je innerlijke rust en geluk krijgen namelijk steeds meer ruimte en mogen er steeds vaker zijn.

7. Meditatie onder de knie

Het is zo mooi om te merken dat als je de meditatie eenmaal onder de knie hebt je op een dag met veel zorgen heel gemakkelijk een moment van geluk kunt ervaren. Enkele voorbeelden hiervan kunnen zijn: Een lachen kind dat aan het spelen is of de natuur waar je doorheen fietst en het hertje wat door het weiland springt. Deze voorbeelden zijn ook momenten waar bij jou volledige aandacht wordt gevestigd op datgene wat je waarneemt.

8. Tot slot

Een gelukkiger leven lijdt ook tot een gezonder leven en dus een langer leven. Ontdek wat meditatie is en zoek uit wat de beste vorm van meditatie voor jou is en begin met een gelukkiger leven.

Er worden op internet en ook in vele spirituele bladen allerlei meditatie cursussen aangeboden vergelijk en kijk wat voor jou het beste voelt.