1. Inleiding

Helderziendheid, een spirituele gave die steeds vaker onder onze aandacht wordt gebracht. In 1977 al werd de hulp van helderzienden ingeroepen bij de ontvoering van Maup Caransa. Ondanks deze hulp is deze ontvoeringzaak nooit opgelost wat dan weer prachtig is voor de sceptici die toch alleen maar alles aangrijpen, om te kunnen zeggen dat het allemaal onzin is. Doordat mensen nu eenmaal liever de negatieve- als de positieve kant belichten wordt ook veel vaker vermeld wanneer het niet heeft geholpen. Niets is echter minder waar.

2. Helderziendheid bestaat wel degelijk.

Het is daarom ook niet voor niets dat er momenteel zoveel programma’s zijn over mediums, fluisteraars en alles wat contact kan maken met het hiernamaals door met geesten?">geesten ofwel entiteiten te communiceren. Allemaal vormen van helderziendheid. Er zijn dan ook zeker wel heel veel waarheden door helderzienden verteld maar in de maatschappij waar we nu in leven moet nu eenmaal alles wetenschappelijk weerlegd worden. Er wordt dan ook vaak gezegd dat het aan iets anders heeft gelegen.

3. De ontwikkeling

Er zijn veel mensen die met deze spirituele ofwel paranormale gave worden geboren het idee heerst ook dat je nu eenmaal helderziend bent en dat je dat niet kunt leren. We leven in een spirituele tijd waardoor er steeds meer helderzienden zijn dit verklaart ook dat er zoveel aandacht voor is en tv programma’s over zijn. Er volgen nu 3 stappen die nodig zijn om helderziendheid te ontwikkelen.

1. Het begint met persoonlijke ontwikkeling durf naar jezelf te kijken.

Door naar jezelf te kijken ontdek je wat je belemmert in je leven, met deze belemmeringen ga je aan de slag. Je kijkt waar ze weg komen en of ze werkelijk van jezelf zijn. Dit kan je allemaal prima zelf doen met behulp van diverse boeken. Dit kan wel jaren in beslag nemen. Besluit je echter om met behulp van een spirituele opleiding of een vorm van alternatieve therapie te doen gaat het veel sneller. Als deze belemmeringen dan grotendeels of misschien zelfs helemaal zijn opgelost krijg je ruimte, de ruimte die je hard nodig hebt om helderziendheid te ontwikkelen.

2. Je gaat je nog meer verdiepen in alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Hierdoor zal je alles wat je gelooft en bereid bent om te geloven sterker gaan geloven, totdat het voor jou geen geloven meer is maar zeker weten. Een belangrijke stap want twijfel of onzekerheid kan een helderziende gave in de weg staan.

3. Rust en stilte kunnen creëren, ongeacht de situatie of omgeving waar je in zit.

4. Stap voor stap

Met stap 1 is hier al mee begonnen maar deze stap vereist veel meer oefening, oefeningen die je kunt aanleren d.m.v. bijvoorbeeld meditatie en yoga.

5. Wat zie je dan?

Dat is verschillend er wordt helderziend gezegd maar vaak is het ook op gevoel of via geluid. Zo ziet de een aura’s of geesten, een ander hoort stemmen of gefluister en weer een ander voelt wat er gaat gebeuren. Wat er ook gebeurt, wees niet bang en bekijk het positief. Het wil je tenslotte iets duidelijk maken.

6. Slot

Het moeilijkste is om wat je wordt duidelijk gemaakt om te zetten in woorden en te onderscheiden wat van jou is en wat van een ander. Weet wanneer je het wilt gebruiken en wanneer je iemand wilt helpen. Pas op met het geven van ongevraagd advies niet iedereen is hierbij gebaat.