Waarom humor ook in jou leven onmisbaar is

Wanneer er gelachen wordt en men is grappen aan het maken, is er een ontspannen sfeer. Op zo’n moment is er geen spanning meer en worden vaak de zorgen die men heeft even vergeten. Het zijn deze momenten die zo kostbaar zijn in het leven.

Er is niet alleen humor als er moppen worden verteld en grappen worden gemaakt.

“De humor kunnen zien” wijst ook op intelligentie.

Je bent namelijk erg creatief en intelligent als je de informatie die je dagelijks wordt toegespeeld zo weet te combineren dat het humoristisch wordt.

Zie je snel de humor in een situatie, zal de dag veel eenvoudiger verlopen en zal er aan het eind van de dag minder vermoeidheid zijn.

1. Grappige humor in situaties

4 situaties waarin humor een belangrijke rol speelt

Het bedrijfsleven: vooral als er lang vergadert moet worden of er is een moeilijk project kan een lach en wat humor het ijs even breken, zodat men weer opgeladen is en sneller tot oplossingen zal komen. Uiteraard moeten serieuze zaken, serieus benaderd worden. Maar dan zijn er ook vaak momenten waarbij het dreigt vast te lopen. Hier is humor de oplossing.

Relaties: als er weinig of geen humor in een relatie is en er wordt bijna niet gelachen, heeft dit zijn uitstraling in de rest van het leven. Er is minder openheid en sociale contacten zullen moeilijker tot stand komen{men raakt dus geïsoleerd} en hierdoor is men meer op elkaar aangewezen, wat dan voor extra spanningen kan zorgen.

Carrière: wil je een goede carrière maken, is een lach en wat humor onmisbaar. Als je een vrolijk en vriendelijk persoon bent, waarbij mensen een ontspannen en prettig gevoel hebben, zullen deze mensen ook meer bereid zijn om iets voor jou te betekenen.

Ziekenhuizen: door humor vinden er verschillende reacties in het lichaam plaats. Er worden bepaalde stoffen in de hersenen aangemaakt zoals; dopamine en endorfine.

Dit zijn pijnstillende stoffen waardoor mensen zich lekkerder voelen. Doordat er humor is en dus gelachen wordt is er minder stress en het is zelfs beter voor het immuunsysteem van het lichaam. Het is hierom dat er bij zieke kinderen met cliniclowns gewerkt wordt.

2. Glimlachen doet wonderen

Als je glimlacht straal je blijdschap en tevredenheid uit. Als die glimlach echt is, zal de hele omgeving hier positief op reageren. Achter een echte glimlach zit een echte emotie van geluk en blijdschap. Als je goed observeert kun je de echte van de gemaakte glimlach onderscheiden. Er bestaat ook een glimlach van angst en boosheid maar deze zijn ook goed te onderscheiden, er zit hier immers een hele andere emotie achter.

3. Blijdschap

Met de glimlach van blijdschap en tevredenheid zal de wereld aan je voeten liggen. Zoals het helpt bij een carrière, zal het ook helpen bij alle stappen die je in jou leven nog gaat maken.

4. Humor op straat

Als je bereid bent om wat meer humor in je leven toe te laten, is het een goede start om de dingen te laten zoals ze zijn. Uiteraard zal een serieuze reactie op zijn tijd ook nodig zijn. Met moeilijk denken zijn nog nooit veel oplossingen gekomen.

Begin gewoon eens met een lach op je gezicht en je zult zien dat het wonder werkt.