1. Inleiding Esoterie

Esoterie: het woord zegt het al: “van binnen uit” want diep van binnen ligt bij elk mens alle kennis die voor een mens toegankelijk is opgeslagen.

2. De Esoterische weg

Esoterie is net als spiritualiteit niet iets wat men eenvoudigweg uit een aantal boeken kan leren om dan vervolgens die boeken aan de kant te gooien en je leven weer te vervolgen zoals je het altijd al gedaan hebt.

Nee, dan heb je hoog uit kennis opgedaan van wat er in die boeken stond zonder er ook maar iets mee te doen. Esoterie is een weg die men gaat, een weg die zeker niet makkelijk is en een weg die oneindig zal zijn. Een weg die er toedient om completer, volmaakter, vrijer, geef het maar een naam te worden.

3. Het begin van esoterie

Dat je dit al zit te lezen geeft aan dat je al bent begonnen. Je vraagt je af waarom de dingen zijn zoals ze zijn en waarom je veel dingen doet zoals je ze doet, waarom? Waarom? waarom?

Kan erg vermoeiend zijn maar ook tot veel inzichten leiden en inzicht daar gaat het om. Er zal ook interesse komen voor bepaalde films, boeken en cursussen en uit dit alles Onthoud je alleen die dingen, die voor jou op dit moment belangrijk zijn voor je ontwikkeling. Lees een boek dan ook gerust eens na een tijdje voor de 2e of 3e keer en je zult zien dat het een ander boek kan zijn, anders omdat het bewustzijn zich verder heeft ontwikkeld en omdat andere dingen op dat moment weer belangrijker voor je zullen zijn.

4. Inzicht in EsoterieHoe merk ik dat ik inzicht krijg?

Dat ervaar je als een heel intens gevoel van herkenning een gevoel van ah natuurlijk, dat ik dat niet eerder... etc., etc. Elke keer dat je inzicht krijgt is dat een stap verder op de weg van esoterie.

Maar alleen met het krijgen van inzicht ben je er niet. Het is wel de bedoeling dat er iets met dat inzicht gedaan word, anders zul je blijven hangen in datgene waar dat inzicht je juist een eventuele oplossing voor aanbied. Dit is makkelijker gezegd als gedaan want iets met een inzicht doen, kan veel tijd en energie kosten vooral ook omdat het werken aan een enkel inzicht al heel veel zou kunnen veranderen in je leven en je directe omgeving.

5. Esoterie begint bij jezelf

Alles wat je opvalt, irriteert maar ook de gebeurtenissen om je heen is een reflectie van je zelf, dat wil zeggen dat het iets over jezelf zegt. Dus ook de oplossing voor die gebeurtenissen en irritaties zijn in jezelf te vinden.

We zijn het met z’n allen oh zo gewend om alles bij die ander of in ieder geval buiten ons zelf te zoeken. Dat betekend dus dat we als we die situatie zouden willen verbeteren al die anderen die daar dan volgens ons voor zorgen moeten veranderen ha, ha wat een gevecht. Zou het dan niet veel gemakkelijker zijn om bij ons zelf te beginnen?

6. Tot slot

Esoterie is echt van deze tijd, steeds vaker hoor je er over en wordt er over gesproken, met name over resonantie in de Esoterie.

Ervaar de esoterie, ervaar die weg, VEEL SUCCES!